home
Vera Peppel
buikdanslessen
workshops
optredens
aktueel
links
buikdansweek

© copyright 2008-www.orientalda.com

Buikdansen en werken met chakra's

Dansweek: is voorlopig afgelast.

Vanuit mijn jaren lange ervaring als erkende docente yoga, meditatie, Egyptische yoga, chakra mandala verdieping en mijn ervaring met dans in zijn algemeenheid valt mij vaak op dat: de essentie van de muziek en de energie en het gevoel van de buikdanseres niet of onvoldoende samenkomen in de buikdans. De dans krijgt een meerwaarde als naast een technische uitvoering het innerlijke gevoel dat ontstaat door de essentie van de muziek samenkomt met je bewegingsvocabulaire en via de buikdans overkomt bij de toeschouwer. Dit maakt de buikdans tot danskunst.

Presenteer je!

Tijdens deze buikdansweek aan het Zuidlaardermeer (provincie Groningen) werken we, aan: buikdansen vanuit je energiecentra het chakra systeem, verbetering van je houding en lichaamsbewustwording, een beter gebruik van je fysieke energie door een betere ademhaling.

Dansniveau

Ik ga er vanuit dat je ten minste twee seizoenen buikdanslessen hebt gevolgd, dan ben je  welkom. Immers een niveau, zoals: halfgevorderd of gevorderd is betrekkelijk. Het gaat erom dat jouw bewegingsvocabulaire door deze verbeterpunten een betere omlijsting krijgt. Daarnaast geniet vooral van de muziek, de buikdans en van alles wat je tijdens deze week meemaakt.

Programma

Het resultaat van de aangereikte methode komt voort uit een vervlechting van buikdans, yoga, meditatie en chakra psychologie en mandala verdieping. Het programma is globaal omschreven. Dit thema kan onmogelijk op een A4-tje uiteengezet worden. Dit thema vraagt tenminste om een verdieping van een week. Tijdens deze week word je de essentie aangereikt. Wil deze methode beklijven, dan zul je daarna vanuit jezelf hieraan verder moeten werken. De lestijd is dagelijks van 10.00 – 14.30 uur, een half uurtje lunchpauze. Iedere dag beginnen we met yoga oefeningen die gericht zijn op het contact maken met de energie centra, “de chakra’s”. Dit contact verdiepen we later in de buikdans. Daarnaast zijn de yoga oefeningen gericht op een verbetering van de houding en lichaamsbewustwording. Bovendien word je aangeleerd op een ontspannen manier te ademen, waardoor je uithoudingsvermogen toeneemt.
Mijn achtergrond is de Indiase traditie, waarbij de chakra psychologie een onlosmakelijk deel uitmaakt van yoga. Onder mijn leiding worden onder geen voorwaarde de chakra's bij elkaar (dus door mede cursisten) door massage, aanraking of op andere wijze beïnvloed. Anders wordt het meer sensatie dan dat dit iets toevoegt aan de dans. Let wel, het gaat om eigen groei en bewustwording. Ik beoog met mijn methode de buikdans als kunstvorm te bevorderen.

Ben je geïnteresseerd in deze materie, kijk dan op de website van de zeer ervaren dansleraar en getalenteerde danser Peter Verzijl (Farouq) www.farouq.nl en ga naar de pagina "Artikelen" en lees het redactionele artikel " geknoei met chakra's voegt niets toe aan de buikdans als kunstvorm".

zondag: Ontvangst, dans, yoga, chakra verdieping.
maandag:  Yoga, chakra verdieping, muziekinterpretatie en dans.
Evaluatie gevoelsuitingen
dinsdag:   Yoga, chakra verdieping, muziekinterpretatie en dans.
Betekenislagen in de muziek
woensdag:  Yoga, chakra verdieping, muziekinterpretatie en dans.
Hoe maak je tijdens het tracé gebruik van het chakra systeem zodat je dans een harmonisch geheel is en samenkomt met de muziek.
donderdag: Na een buikdans, maakt een ieder met acrylverf een mandala. Deze mandala werkt helend en neem je mee naar huis. Deze mandala komt je buikdans ten goede. Ook zonder teken- en of schilderervaring lukt dit met mijn aanwijzingen!

Terwijl de mandala droogt gebruiken we een lichte vegetarische lunch ter afsluiting van een inspirerende dansweek.

Tijdens het programma worden muziekinterpretatie- en dans opdrachten gegeven.
Ter illustratie van het geleerde worden tijdens het programma korte films van  buikdanseressen getoond. In het kader van de cursus wordt dan een en ander toegelicht.
begin pagina

Vera Peppel
tel.: 0598-321951
vera@orientalda.com

In 2008 wordt weer een dansvakantie buikdansen aan het Zuidlaardermeer georganiseerd. Het tijdstip van de dansvakantie buikdansen wordt binnenkort bekend gemaakt. Geef je tijdig op voor de dansvakantie buikdansen. De buikdans studio is gelegen te Kropswolde gemeente Hoogezand provincie Groningen, 14 km van de stad Groningen,in de regio Veendam, Zuidbroek, Noordbroek, Zuidlaren.