home
Vera Peppel
buikdanslessen
workshops
optredens
aktueel
links
buikdansweek  terug naar
Vera Peppel

© copyright 2008-www.orientalda.com

Workshops buikdansen

Mini workshops

Een workshop waarbij u zelf tijdens een door Vera Peppel georganiseerde party kennis maakt met de Oriëntaalse buikdans kunt u vinden onder de webpagina optredens

Buikdansen aan het zuidlaardermeer

In 2008 wordt weer een dansvakantie buikdansen aan het Zuidlaardermeer
georganiseerd. Het tijdstip van de dansvakantie buikdansen wordt binnenkort bekend gemaakt. Geef je tijdig op voor de dansvakantie buikdansen. Het thema van deze dansvakantie is "Buikdansen en werken met chakra's"
Zie voor verdere informatie de webpagina buikdansweek

Choreografie en buikdansen

Als buikdansen als kunstvorm wordt beoefend is kennis van choreografie noodzakelijk. In deze workshop wordt de choreografie voor de praktijk van het buikdansen in een structuur behandeld. De danseres als co-choreograaf krijgt daarvoor praktische handvatten aangerijkt:
- het dansmedium (Waarmee wordt dans gemaakt?)
- hoe communiceert dans (Hoe communiceert buikdansen?)
- betekenislagen in de muziek van het Midden Oosten (Wat is stijlvast dansen?)
- de dynamische acties van ritmes in de buikdans (Hoe kleur je de buikdans?)
Het performatieve element van buikdansen wordt in mijn reguliere  lessen aangetipt maar niet expliciet behandeld. In deze workshop krijgt dit onderwerp meer betekenis. Tenslotte wordt het performatieve element van buikdansen in het bijzonder uitgediept tijdens de dansvakantie, buikdansen aan het Zuidlaardermeer (zie buikdansweek).
Deze workshop kan op verzoek worden georganiseerd. Er bestaat ook een mogelijkheid om dit onderwerp in overleg als "privé les(sen)" voor een of enkele personen te organiseren.

Hartezorg Noord

Workshop buikdansen bestemd voor hartpatienten
op zaterdag 7 juni 2008 van 14.00 - 15.30 uur in de dansstudio van Oriental Dance Academy te Kropwolde, Meerwijck gemeente Hoogezand-Sappemeer.

In samenwerking met het bestuur van Hartezorg Noord zal deze workshop door Vera en Gerard Peppel worden gegeven.
Een van de bestuursleden, zelf ook hartpatient met een beperkt inspanningsvermogen, ontdekte dat buikdansen een ideale vorm van bewegen is.
Veel hartpatienten moeten hun eet- en leefpatroon aanpassen en daardoor ook hun bewegingspatroon.
Doe mee en maak kennis met buikdansen. De introductieles duurt 1 uur en daarna zal er nagepraat worden onder het genot van een drankje en een oosterse lekkernij.
De workshop is voor zowel voor mannen als vrouwen en niet aan leeftijd gebonden. Draag kleding waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen en eventueel een (heup)sjaal.
Bij veel belangstelling kan er een extra workshop van 16.00 - 17.30 uur worden gepland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Klunder van Hartezorg Noord:
tel: 0598-391710
awjklunder@gmail.com
U kunt natuurlijk ook altijd de website raadplegen www.hartezorgnoord.nl

begin pagina 

Vera Peppel
tel.: 0598-321951
vera@orientalda.com

De buikdans studio is gelegen te Kropswolde gemeente Hoogezand provincie Groningen, 14 km van de stad Groningen, in de regio Veendam, Zuidbroek, Noordbroek, Zuidlaren.